FyzWeb  články
Exkurze SPŠST Panská do Jeseníků2011-04-25 

Akce se bohužel ruší pro nedostatek zájemců
 

Máte zatím volný poslední víkend v červnu? Láká vás podívat se do míst, do kterých se obtížně dostává, protože je o ně zájem? Zajímáte se o přírodu a techniku? Pokud ano, tak právě pro vás je určena tato pozvánka.

Od pátku 24. 6. 2011 do pondělí 27. 6. 2011 pořádá SPŠST Panská exkurzi do Jeseníků. Cílem návštěvy jsou zejména technické zajímavosti spojené s výukou fyziky. Hlavním cílem je exkurze do Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Je to největší česká přečerpávací vodní elektrárna, která je velmi citlivě zasazená do malebné krajiny Jeseníků. Bude-li příznivé počasí, podíváme se i na horní nádrž, odkud je krásný výhled na téměř celé Jeseníky.

Druhou zastávkou je vodní elektrárna Pastviny, která je ve srovnání s elektrárnou na Dlouhých Stráních výrazně menší, ale návštěvníkům nabízí jiné výhody. Při exkurzi areálem elektrárny se zasvěceným průvodcem je téměř možné si sáhnout na obrovské turbíny či soustrojí podílející se na výrobě elektrické energie. I tato elektrárna je postavena v krásné lokalitě: nachází na hrázi Pastvinské přehrady, která je v létě vyhledávána turisty.

Abychom se nezaměřovali pouze na výrobu elektrické energie, navštívíme též unikátní Ruční papírnu ve Velkých Losinách, Muzeum řemesel v Letohradu, pivovar v Hanušovicích a mnohá další místa.

Ubytování: kemp Boborovník

Předběžná cena exkurze: 2000,- Kč

Počet volných míst: 25

Podrobnější informace jsou na webových stránkách: http://jreichl.com/plany/2011_jeseniky.htm V případě dotazů nebo zájmu o exkurzi kontaktujte Jaroslava Reichla ze SPŠST Panská, která exkurzi zajišťuje: reichl@panska.cz